Полезна информация за домашните любимци и обяви за животни
ПАЗЕТЕ СИ ЖИВОТНИТЕ от Централна ветеринарна клиника - Central Vet Clinic !!!
Central Vet Clinic е съзадена единствено за лесен и бърз начин на печелене на пари и то много пари! Убиват животните по най-безцеремонен начин под предтекст, че се грижат за тях! Назначават се напълно излишни, безкрайно много и мъчителни изследвания единствено с цел да се вземат колкото се може повече пари сега и веднага. Спекулира се с притеснението и тревогата на хората дошли да потърсят помощ за домашните си любимци! Пиша това от огромна тъга по убитото от тези 'лекари' любимо животно и за да предпазя други хора от същата грешка. От едно направление за ехографска снимка на сърце се стигна до поне 5 изследвания "за всеки случай" на стойност близо 600 лв. Разбира се, това е крайно недостатъчна сума за тази 'клиника' и затова задължително се препоръчва животното да остане там за наблюдение. Последното удоволствие е на скромната цена от близо 200 лв за една нощ престой!! Този "уникален шанс" включва 60лв за престой в клетка 50 /50 см,, кислород на стойност 60лв, болкоуспокояващи за останалата сума и шанса животното ви да лежи цялото мокро в собствената си урина! Страхотно! Разбира се лечение не се прилага, как иначе ще се държи животното там още дни, под предтекст, че не е ясно какво му е и са необходими още изследвания и по-дълъг престой там, заплащан естествено по гореспоменатата тарифа за ден.. Резултатът беше - мъртво живото, загинало по мъчителен и жесток начин, предадено прилично опаковано като колетна пратка. Всичко трябва да изглежда елегнанто и направено професионално. Никой не трябва да се плаши и притеснява, те са там, за да се погрижат за всичко. Труповете се изнасят от задния вход на клиниката, за да не се плашат новите жертви, които трябва да оставят поредната прилична сума там. Бих платила и по-голяма сума само и само да не бяха 'лекували' животното ми!!!!
Не мога да се примиря с това, което сториха на моята Триша. Тя не заслужаваше да си отиде по този начин...
Животното имаше някакви хрипове и след преглед при уважаван от мен лекар в друга клиника, се установи, че реално всичко и е наред, единствено лекаря имаше леки съмнения за малка аритмия. Котето имаше апетит, беше весело, нямаше температура, с една дума съвсем нормално. Заведохме го в Централна ветеринарна клиника по препоръка на нашия лекар, с цел да му бъде направена ехгорафска снимка на сърцето, за да знае какво лечение да му назначи, ако е необходимо.
Когато пристигнахме в клиниката то от стреса дишаше по-тежко, беше много изплашено. Там ни насочиха към д-р Шукерова. Тя се 'зае' със случая. Каза, че ще направи ехография, ще му бие и успокоително понеже е много притеснено и може да му стане нещо, Беше много убедителна, че едва ли не животното вече бере душа от стрес..
Тя взе котето, ние останахме да чакаме. След около час, Шукерова се появи с един загрижен вид и каза - елате да ви покажа нещо. Показа ни легенче с червена течност, като заяви, че това е извадено от дорбовете на котето. Не знаела и тя на какво се дължи, но ето там има всичко необходимо това да бъде установено. Моментално ни предложи още поне 5 неща които могат да бъдат изследвани, за да се установи със сигурност на какво се дължи това.. , като разбира се, подразбира се, че понеже едва ли не животното вече е полуумряло, то трябва да остане там под наблюдение. Първоначалната причина поради която попаднахме там, а именно само снимка на сърцето и нищо друго, изведнъж изглеждаше, като нещо съпътстващо на друг много голям и основен проблем, който само тя големия специалист току-що е открила. Няма нужда да споменавам, че 'жизненонеобходимите' допълнителни изследвания бяха на стойност около 500 лв. Притеснени, оставихме там животното с идеята след един ден да си го приберем. /трябва да се спомене и цената на престоя, тя е като за 6 звезден хотел/ По-горе съм описала какви луксове включва.
На следващия ден отидохме да видим какво се случва и какво е състоянието на Триша. какво са установили и от какво се лекува. Шукерова ни съобщи, че все още не са напълно сигурни от какво е причинен така наречения излив в белия дроб / ако изобщо е имало такъв излив, съмнявам се и в това. Червена течност може да бъде намерена без проблем в една клиника, никой не може да ми гарантира, че е от моето животно, а не от някое друго./ с една дума не знаят все още от какво е, може би трябват още изследвания и котето трябва да остане още време при тях. Показаха ми го, то гледаше много ядосано.., но беше сравнително добре. Шукерова каза - не се притеснявайте ние и даваме успокоителни, тоест дрогираме я, за да е спокойна и за да няма болки... Болки от какво се пита, след като то никога не е имало болки...
Болки евнтуално можело да има ако има проблем с панкреаса.. А те не бяха сигурни, че изобщо има проблем с панкреаса, но болките са сигурни....
И така бях изпратена да заплатя следващите 200 лева за престой в клиниката включващ клетка, кислород и дрога. И понеже Шукерова от самото начало е много загрижена за нас, каза следното - говорих с управителя на клиниката, той каза, че ще ви направи отстъпка и няма да плащате днес 200 лева, а само 120. Колко мило и великодушно... Освен това, съвсем убедена, че нещата се развиат добре, Шукерова заяви, че котето ще бъде преместено от ужким интензивното отделение, в другото нормално отдление, където и клетките били по-широки, и то щяло вече да е по-добре.. Тръгнах си оттам силно притеснена въпреки опититие нещата да бъдат представени в оптимистична светлина. На следващата сутрин звъннах за да попитма какво е стоянието и да кажа, че искам да мина да си прибера животното. На рецепцията ми беше отговорено изключително грубо - информация се дава от 13, до 19, обадете се тогава и ми затвориха! Реших, че няма да чакам, ще отида направо в клиниката и ще си го прибера. Когато отидохме там, на смяна беше друг лекар - д-р Бучков. Той каза - елате да ви заведа при котето и ни заведе... Това което видях е ...... без коментар...... Тогава именно разбрах, че животното ми си отива, убито, довършено от тези мародери.... Котето лежеше напълно безпомощно, едвам се опитваше да надигне глава но не можеше... Цялото беше мокро - цялото тяло, дори главичката му... бяха напоени с урина..... Обясннието беше - ох, то това сигурно сега е станало.. няма проблем сега ще го почистим.. Бучков каза - аз ще го изсуша със сешоара, няма проблем...??! Така наречената по-широка клетка беше с абсолютно същата миниатюрна големина.. Затвор в който животно умира дрогирано, изоставено, измъчено и захвърлено в собствената си урина!!! След всичко това, 'лекаря' ни обясни, че неадекватното състояние на Триша се дължи на упойките и болокуспоителните които приема, но иначе е добре... Добре?????!!!
На сутринта последва обаждане от д-р Шукерова с думите - Триша почина, съжалявам.
Когато отидох да прибера трупа на любимото животно, ми обясниха, че то било зле, не се чувствало добре и поддържало температура от близо 40 С човешки градуса, в продължение на 3 дена!! Температура от какво??? От тяхното лечение... От силните дроги, неизвестно какви..... или от техните грижи.... При постъпването в клиниката котето нямаше температура и беше напълно адекватно!
Поисках да ми бъдат дадени описани всички епикризи, изследавния, с какво е лекувано и защо.
Беше ми отговорено, че най-добре това да го направи Шукерова, но тя е на работа след 4 дена.. Обадих се отново и заявих, че искам тези неща сега, веднага и те са длъжни да ми дадат. Тогава д-р Бучков каза - а да, разбира се, но най-добре е д-р Шукерова да ги изготви, но тя е отпуска.... Първо ми се казва, че е на работа след 4 дена, после, че изведнъж е в отпуска... Ясно ми е, че тези документи съдръжащи всички описания най-вероятно могат да бъдат написани и дописани по удобен за клиниката начин, че ще бъдат изготвени така, че нещата да изглежат съвсем нормални и без никакви проблеми.. Има достатъчно време да се подготвят.
Въпреки всичко държа да ги получа.
Никога няма да им простя това, че не оставиха животното ми, дори и да е имало пролбеми, ако е трябвало да си отиде, да си отиде в една нормална обстановка. Естествено, спокойно и заобиколено от хората които го обичат!
Желанието да се изстискат колкото се може повече пари от всеки удобен случай е най-важната и едиствена цел на тези така наречени 'лекари' и 'клиника' . Малка е всяка обида по техен адрес, която бих могла да кажа.... ПАЗАЕТЕ СЕ ОТ ЦЕНТРАЛНА ВЕТЕРИНАРНА КЛИНИКА. от д-р ШУКЕРОВА също!!!!!